Begär en offert på värmepump idag!

En kostnadsfri offert för att du ska få mer koll på jobbet som du vill ha gjort.

Energieffetivisera med rätt värmepumpsanläggningar

 

Vi erbjuder dig i villa och fastighet allt inom värme och VVS till rätt pris. Idag är vi främst inriktade på energieffektivisering genom installation av värmepumpsanläggningar i allt från små villor till stora fastigheter och även bostadshus, skolor, industrier, butikslokaler, kyrkor; våra lösningar kan anpassas för alla typer av fastigheter. Kontakta oss om du är i behov av värmepumpar i Stockholm!

Bergvärmepumpar

Solens värme lagras i berg och mark. Med en bergvärmepump eller
jordvärmepump från Thermia kan du ta vara på värmen, sänka din
uppvärmningskostnad och göra miljön en tjänst.

Luft/vatten-värmepumpar

En luft/vatten-värmepump utvinner energi ur uteluften och överför den till din golvvärme eller dina element. Även när det är kallt, hela vägen ner till 25 minusgrader.

Fastighetsvärmepumpar

Fler och fler fastighetsägare väljer en fastighetsvärmepump som
uppvärmningsmetod. Thermia kan erbjuda ett komplett sortiment, och en dedikerad avdelning som enbart jobbar med fastighetssektorn.

Komfortkyla med värmepump

På sommaren, när din värmepump inte behöver jobba för att värma huset, kan
du istället låta den generera kyla.

Poolvärme med värmepump

Komplettera din värmepump med en tillsats för poolvärme. Det kan sänka kostnaden för poolvärmen rejält.

Luft/luft-värmepumpar

En luft/luft-värmepump tar vara på energin i luften utomhus för att värma upp luften inomhus. Dessutom renar den luften, och kan ge dig kyla under sommaren.

Frånluftsvärmepumpar

En frånluftsvärmepump återvinner värme från husets ventilationssystem. Den ger dig trygg och säker uppvärmning, gott om varmvatten och låg driftkostnad.

ÖVRIG VVS
Vi hjälper Dig med övrigt VVS-arbete såsom: Badrum, kök, avlopp, radiatorer, luftkonvektorer och styr & regler

GAS
Vi hjälper Dig även att flytta, installera eller ta bort Din gasspis. Vi är auktoriserade gasinstallatörer genom Svenska Gasföreningen.

OLJA
Med många års erfarenhet och en bakgrund som drifttekniker på värmeverk finns stor kunskap inom eldning med olja och gas. Vi säljer, installerar samt utför service på olje- och gaspannor.

GOLVVÄRME
Om värmen kommer från rätt håll – och det är nerifrån – fördelas den jämt och fyller hela rummet. Med värmegolv kan Du faktiskt sänka rumstemperaturen med ett par grader och ändå må lika bra och känna samma behag. Den sköna känslan förstärks ytterligare genom att golvvärme ger Dig möjlighet att sänka din energiförbrukning. Vi installerar, injusterar och driftsätter Ert golvvärmesystem.

Att skaffa värmepump i Stockholm: Din kompletta guide

Hej, och välkommen till Värmebolagets hemsida! Har du hittat hit till oss, beror det säkert på att du som så många andra helst inte vill frysa på vintern. Du vill inte hellre betala hela lönen bara för att bli varm om tårna. Det problemet kan du lösa enkelt med en värmepump i Stockholm. Men vad är en värmepump egentligen? Hur fungerar den? Vilken modell ska du välja? Vi guidar dig hela vägen fram!

 

Det perfekta inomhusklimatet

Iskalla vindar piskar mot fönsterrutorna där ute, men du sitter inbäddad i soffan och myser. Kylan kan inte nå in till dig, här är det varmt och skönt. Familjen kan samlas runt TV:n i de kläder de tycker är skönast, utan att behöva dra på sig tre tjocka tröjor åt gången. Att ha det varmt och gott inne är en dröm vi alla delar.
 

Men det kan bli dyrt. Är elräkningen något som ofta ger dig en panikattack i miniatyrform? Då är du säkert intresserad av att hitta en mer hållbar lösningar för inomhusklimatet. Helst en som låter dig ha det så skönt du vill och samtidigt spara pengar. Lösningen finns, och den heter värmepump i Stockholm.

 

 

Ta vara på naturens resurser

När solen skiner och det är varmt och skönt ute, är det få som inte vill vara med. Helst vill vi vara ute och njuta av den härliga dagen så länge vi kan. Alldeles gratis är den också, solen. Tänk om det gick att stoppa en liten smula sol i fickan och ta fram den under vintern. Då skulle problemet med elräkningen vara löst för länge sen.

 

Denna fantasi grundar sig på en ganska sund princip: varför ska man betala för något när man kan få det gratis av naturen? Det är också den idén som ligger bakom konceptet värmepump i Stockholm. Du ska hitta en naturlig energikälla nära ditt hem och använder den för att värma upp huset. Då slipper du betala den dyra elräkningen.

 

 

Blir det verkligen billigare med en värmepump i Stockholm?

Nu kanske du tänker: “Är inte en värmepump i Stockholm också eldriven? Kommer jag verkligen att spara pengar genom att investera i en ny apparat? I princip gör den ju samma som mitt gamla pålitliga element?” Svaret är: Ja, du kommer verkligen att spara pengar. Skillnaden mellan en värmepump och ett element är denna: Elementet använder el för att värma upp luften.

 

Värmepumpen tar den värme som redan finns i omgivningen och flyttar in den till dig. Visst, en värmepump i Stockholm använder el. Men den genererar betydligt mycket mer energi än den använder. Värmepumpen kan skapa värme som motsvarar 3 - 5 kilowatt genom att förbruka endast 1 kilowatt.

 

 

Värmepumpen jobbar även på sommaren

Det bästa med en värmepump i Stockholm är hur mångsidig den är. Solens besök börjar till slut bli längre och längre. Alla ängar börjar blomstra och värmen kan till och med bli olidlig. Då har sommaren kommit på allvar.

 

Värmepumpen kan då ta av sig vinterrocken och fortsätta sitt arbete, fast bak och fram. Den agerar nu luftkonditionering. Den tar värmen som finns inomhus och skickar ut den på långvandring. Istället ersätter den värmen med svalkande kall luft.

 

 
Så fungerar en värmepump i Stockholm

En värmepump är en smart, teknisk anordning vars stora funktion i livet är att överföra värme från en kall till en varm plats. Någon form av energi måste därför tillföras. Denna energi tas primärt från naturliga resurser, som till exempel kall uteluft. Så här fungerar det: maskinen “pressar” värmen ur uteluften och för in den till dig.

 

 

Tre cyklar som hämtar hem värmen

Värmen finns redan i omgivningen. Det är temperaturskillnaden mellan ute och inne som utnyttjas. Vätskan som finns i rörsystemet i din värmepump är alltid kallare än omgivningen. När den flyter sin väg runt i slangen utomhus kommer den att absorbera energin och värmas upp. Denna process fungerar även när det är minusgrader ute. Den uppvärmda vätskan går vidare, in i cykel nummer
Här cirkulerar ett köldmedium - en vätska som blir till ånga vid mycket låga temperaturer. Denna vätska absorberar värmen som kommer in utifrån, ända tills den kokar upp och förångas. Ångan går vidare in i kompressorn, där den blir ännu varmare eftersom den komprimeras. Då släpps denna värme in till värmekretsen, och vi är inne på cykel nummer 
Värmen som har producerats genom de två första cyklarna används för att skapa rätt inomhusklimat hos dig. Med denna värme slipper du frysa, kan värma upp din dusch eller ditt bad. Det finns även en sorts värmepump i Stockholm som kan kopplas till din pool för att värma vattnet där. 
Köldmediet har gjort sitt. Det svalnar snabbt och återgår till vätskeform. Men det är fortfarande ganska varmt, och fortfarande under högt tryck. Det får därför gå vidare till expansionsventilen. Temperaturen sjunker då ganska snabbt eftersom trycket reduceras. Köldmediet kommer tillbaka till början av kretsloppet, extremt kall och redo att absorbera värme på nytt. Så börjar cykel 1 igen.

 

 

Öka värdet på ditt hem med en värmepump i Stockholm

Är det dags för renovering hemma? Du kanske går i stora tankar om ett skinande nytt kök eller badrum. När man bor tillräckligt länge på ett ställe kan man hinna bli ordentligt irriterad på saker som inte fungerar som de ska. Spisen kanske står på fel plats, trappstegen kan vara ojämna, eller så är kaklet i badrummet är för fult.

Värmeanläggningen är däremot något man kanske inte tänker på så ofta. Den syns ju inte så mycket som kaklet i badrummet. Men fundera gärna på att skaffa en miljövänlig värmeanläggning: det är en av de fyra renoveringar som ökar husets värde mest. Bytet kommer att bli en lönsam affär på direkten. Om du vill sälja huset, kommer en värmepump i Stockholm att göra det mycket mer attraktivt för dina potentiella köpare. Om du istället tänker bo kvar några år eller decennier till, så har du sparat på framtida el-kostnader för de kommande 20 till 30 åren.

 

 

Intressant affär för stockholmare

Att installera en värmepump i Stockholm kan ge dig en stor ökning av husets värde. Det är som mest lönsamt här i huvudstaden. I snitt kan bergvärme öka värdet på ditt hus med upp till 180 000 SEK. En investering som är attraktiv både när det gäller miljön och dina egna finanser!

 

 

Fiffig fysik: En genomgående förklaring av värmepumpens funktion

En värmepump har ett slutet kretslopp. Genom denna cirkulerar en vätska som kallas köldmedium, och det är genom denna som hela magin händer. Kretsloppet har fyra huvuddelar: kompressorn, kondensatorn, strypventilen och förångaren. För att vätskan ska kondensera eller förånga, krävs olika temperaturer. Detta faktum används för att få värmen att transporteras från den ena platsen till den andra.

Köldmediet är i form av en kall gas när det förs in i kompressorn. När trycket i kompressorn ökar, gör även kokpunkten detta. Detta får den kalla gasen att omvandlas till vätska. Den passerar kondensorn, där den kyls ner och överför värme till omgivningen.

 

Vätskan ska sedan passera genom tryckventilen. Här sjunker trycket igen, vilket leder till att köldmediet förångas igen. Processen kräver förstås värme. Köldmediet kyls ner tills det blir en blandning av vätska och gas, och förs vidare till förångaren.

Köldmediet värms upp av omgivningen, som då blir kallare. Trycket sjunker och köldmediet blir då också i sin tur kallare. Återigen i gasform når den kompressorns öppning, och kretsloppet börjar på nytt. Om och om igen forslas värme utifrån och in till dig.

 

 

Olika typer av värmepumpar

Alla värmepumpar fungerar i princip likadant. De delas upp i olika sorter beroende på var de tar sin värme från. Här kan du läsa lite om de olika sorter som finns, så att du kan välja rätt när du ska skaffa din nya värmepump i Stockholm.

 

 

Luft-luftvärmepump: Den vanligaste sorten

Luft-luftvärmepumpar är den vanligaste sortens värmepump som används. Som namnet antyder, använder den värmen som finns i utomhusluften för att värma upp huset. Den filtrerar även damm och otrevliga dofter, och bidrar på så sätt till att skapa ett bättre inomhusklimat.

Det kan verka lite motsägande att påstå att pumpen tar värme från den kalla luften. Sanningen är dock att det finns tillräckligt med energi i luften även under kalla dagar. Till och med då temperaturen ligger runt noll-graders-strecket.

 

Denna sortens värmepump i Stockholm passar utmärkt till dig som har en öppen planlösning hemma. Värmen kan då röra sig fritt mellan rummen. Den passar också bra till dig som har en alternativ värmekälla inomhus - som en öppen spis eller en kakelugn. Luft-luftvärmepumpar gör sig bäst där vintrarna är milda.

Den största nackdelen med denna sortens värmepump är att den fungerar sämst när den behövs som bäst. När temperaturen sjunker till -25 °C eller lägre, ger värmepumpen minst värme. Då är det bra om du har en alternativ värmekälla.

 

När utomhustemperaturen når 2 - 5 minusgrader måste pumpen avfrostas för att den ska fungera ordentligt. Inomhusdelen innehåller även filter. Dessa måste underhållas regelbundet för att apparaten ska behålla sin effektivitet.

 

Bor du där det är mycket salt eller fukt i luften? Tänk då på att dessa omständigheter kommer att reducera förångarens livslängd. Annars kan en värmepump i Stockholm hålla i upp till 15-20 år när den tas om hand ordentligt.

 

 

Bergvärmepump: Populär värmepump i Stockholm

Har du ett berg i närheten? Då kan det vara dags att fundera på att utnyttja det som värmekälla. En bergvärmepump använder ett vattenbaserat värmesystem för att föra in värme i huset. Den kan vara kostsam att köpa och installera, men när den väl är på plats är den dock den miljövänligaste och energisnålaste av alla alternativen. Bergvärmepumpen har den högsta energibesparingen bland sina konkurrenter. Den har väldigt låga driftkostnader och behöver väldigt sällan underhållas.

 

En bergvärmepump som är värd sitt namn och sköts om ordentligt kommer att hålla i 20-30 år. Mer än tillräckligt med tid för att ta igen kostnaden. Driften är väldigt tyst, och den har ingen utomhusdel att brottas med.

 

Letar du efter en värmepump i Stockholm? Bor du på solid berggrund? Då kan en bergvärmepump vara bästa alternativet för dig. Men det finns fler alternativ att välja bland.

 

 

Luft-vattenvärmepump: Direktkopplat till ett befintligt system

En luft-vattenvärmepump åstadkommer en jämn spridning av värmen i huset. Den extraherar värmeenergin från utomhusluften, precis som en luftvärmepump. Men denna energi överförs sedan till vatten, som distribueras genom slingor i golvet. Hela området inomhus värms då upp på ett mycket effektivt sätt.

 

Du som redan har ett vattenburet värmesystem i ditt hem kan minska på kostnaderna ytterligare genom att använda dig av en luft-vatten värmepump i Stockholm. Luft-vattenvärmepumpen kan kopplas direkt till detta system. Den passar utmärkt för dig som bor i områden med hög medeltemperatur - till exempel vid kusten.

Precis som fallet är med luft-luftvärmepumpen, har en luft-vattenvärmepump en nackdel. Den kräver en extra energikälla de dagar då det är som kallast. Är det minusgrader ute, kommer is att bildas på utomhusdelen av pumpen. Montera din värmepump i Stockholm på en solig sida av huset om du vill undvika denna isbildning så gott det går.

 

De nyaste modellerna av luft-vattenvärmepumpar kommer med automatisk avfrostning, vilket innebär att du får en sak mindre att tänka på. På vissa av dem kan du även ställa in behovsstyrd avfrostning. Detta sparar energi i och med att avfrostningen endast sker när det är absolut nödvändigt. Livslängden hos en luft-vattenvärmepump som sköts om på rätt sätt är upp till 15 år.

 

 

Frånluftsvärmepump: Återanvänd energin du själv producerar

En frånluftsvärmepump tar energi från luften, precis som en luftvärmepumpen. Skillnaden är bara att denna luft inte kommer utifrån. Värmen extraheras från det ventilationssystem som redan finns i ditt boende - till exempel kök och våtrum. Smart återvinning! Återvunnen värme från till exempel extraktorn kan gå en lång väg för att värma hela huset, och på så sätt spara dig en massa pengar.

 

Vem passar en frånluftsvärmepump till? Bor du relativt litet? Frånluftsvärmepumpar passar bäst i lägenheter eller små villor där utrymmet som ska värmas upp inte är så stort. Är ditt hem väl isolerat och väl ventilerat? Är du ofta i kök eller våtrum? En frånluftsvärmepump har en begränsad kapacitet. Den beror ganska mycket på den värme som skapas av att du är hemma och använder dina vitvaror.

 

Frånluftsvärmepumpen kan skapa ett bra inomhusklimat. Den är relativt billig i installation och drift. Känner du att denna sorts värmepump i Stockholm inte riktigt räcker till dina värmebehov? Då kan du fundera på att installera en luftvärmepump som komplement.

 

 

Jordvärmepump

Låt solen skina inne i huset! Eller i alla fall solens värme. En jord-värmepump i Stockholm leder geotermisk värme in i huset via ett vattenburet system. Så här fungerar det: Solen värmer dagtid upp marken därute. En lång slang med antifrysmedel grävs ned en meter under markytan. Denna absorberar solenergin som ackumulerats under dagen, och leder den in i huset.

 

Vem passar jordvärmepumpen till? Det krävs att du har en tomt på minst 200 kvadratmeter, samt ett vattenburet värmesystem i huset. Jordvärmepumpen kopplas direkt till det befintliga värmesystem. Annars blir det väldigt dyrt att installera, men möjligt är det.

 

 

Sjövärmepump

Bor du nära det skimrande blå kan du använda det för att återvinna värme till hemmet. Sjövärmepumpen är som jordvärmepumpen och bergvärmepumpen en form av markvärme. Systemet fungerar med slangar som förs ned i sjöbotten. Där får de ligga och suga åt sig solenergi. Köldmediet pumpas därifrån in till dig och för med sig den goda värmen.

 

Denna sortens värmepump fungerar ganska bra året om. Orsaken är att vatten som är 4 grader varmt är tyngst och lägger sig vid botten. Detta innebär i sin tur att värmepumpen kommer att värma huset även de kallaste dagarna. Det finns ett undantag till denna regel. Du som bor vid en sjö som bottenfryser bör undvika denna sortens värmekälla

.

En sjövärmepump är lätthanterad och sköter sig själv, i stort sett. Den måste dock vara väl installerad. Den är också lite billigare än en jordvärmepump eller en bergvärmepump. Detta beror på att du inte behöver gräva eller borra hål i marken för att installera den. Den går också att kombinera med andra sorters värmekällor.

Innan du installerar en sjövärmepump måste du skaffa tillstånd hos kommunen. Det är också viktigt att kartlägga sjöbotten för att hitta den bästa platsen för kollektorslangen. Denna plats måste markeras väl för att undvika kostsamma skador vid senare tillfällen.

 

 

Grundvattenvärmepump

Bor du inte nära en sjö eller ett berg? Har du tillgång till grundvatten? Då kan du fundera på att installera en grundvattenvärmepump. Denna installeras genom att borra en brunn ner till där grundvattnet finns. Sedan för man ner en slang som pumpar uppvärmd kylvätska.

 

Installationen av en grundvattenvärmepump kan bli kostsam. Innan du slår till, bör du komma ihåg att det handlar om en långsiktig investering. Räkna noggrant ut om det finns rum i din budget för en sådan värmepump i Stockholm. Har du frågor? Vänd dig gärna till oss på Värmebolaget. Vi kommer gladeligen att hjälpa dig avgöra vilken miljövänlig lösning som passar bäst till ditt hem.

 

 

Att välja värmepump

Visst kostar det pengar! Att köpa och installera en värmepump i Stockholm är ingen barnlek precis. Priserna kan verka hisnande när man först ser dem. Tänk dock på att det är en investering som kommer att hjälpa dig spara pengar på lång sikt. Samtidigt gör du ditt för miljön. En värmepump i Stockholm som utnyttjar de resurser som vi redan får gratis av naturen är en otroligt bra idé. Det finns ju dessutom så många olika modeller att välja bland. Hur ska du veta vilken som är bäst för dig?

 

Första steget är att titta på var du bor. Hur ser det ut runt omkring dig? Har du en berggrund, en sjö eller en stor tomt i närheten? Vet du med dig att det finns en vattenkälla på din tomt om du bara gräver tillräckligt djupt? Är det stort hemma hos dig, har du stora värmebehov? Fundera på att installera den självklara lösningen för ditt boende.

 

De flesta av oss har dock inte turen att få bo så nära naturen, eller ens att ha en egen tomt. Luftvärmepumpar stiger då in som en naturlig lösning. Luft har vi alla gott om, och som tur är behöver vi inte betala hyra för den än. Illa vore det annars! En luftvärmepump kan fungera bra för dig som bor vid varmare breddgrader. Men även du som fryser ordentligt om vintrarna kan spara pengar. Kombinera en frånluftvärmepump med elementet, för att inte bero helt på den eldrivna apparaten.

 

 

Installation av värmepump i Stockholm

Installationen av din värmepump är inte något du vill experimentera med själv. Särskilt inte om ditt mål är att spara pengar. Felinstallerade pumpar kan orsaka ganska dyra fel i både drift och livslängd av apparaten i fråga. Därför är det viktigt att du tar hjälp av experter med många års erfarenhet inom området.

 

 

Värmebolaget AB till din räddning

Vi som utgör Värmebolaget AB ställer vår kompetens och arbetsvilja till din förfogan. Vårt bolag bildades år 1988. Sedan dess har vi arbetat främst med att hjälpa våra kunder att hitta en helhetslösning för sina energibehov. Vi fokuserar på energieffektivisering: vi installerar rätt sorts värmepump i Stockholm.

 

Vi arbetar med allt från stora fastigheter till små villor och lägenheter. Inget projekt är för stort eller för litet för oss! Vi är auktoriserade återförsäljare av värmepumpar från varumärket Thermia. Vi erbjuder självklart även installation. Du kan tryggt lämna allt i våra händer. Vi gör allt! Våra tjänster omfattar bland annat att:

 

  • Demontera gamla värmekällor
  • Forsla bort oljetanka
  • Anlita brunnsborrare
  • Installera värmepumpen och sätta den i drift
     
Ring till oss idag! 

Ring till oss så hjälper vi dig på bästa sätt